Покупко продажба на земеделска земя. Плащане веднага! Безплатно изготвяне на документи. Безплатна юридическа помощ.

позвъни сега0898 647711
Бележник0 оферти

Пазара на имоти

Интересна тенденция в гр.Стара Загора е активизирането на покупките на жилища от купувачи с добър финансов и социален сатус.Търсенето е ориентирано към двустайни и тристайни жилища , с добра локация и качествено строителство. Покупките на жилища с цел инвестиция са вече факт на пазара на имоти в града на липите. Това поражда една позитивна нагласа за пазара на жилищни имоти. Причината за продажба на жилища си остава основно спешната нужда от пари. Безработица, проблеми в семейството , здравословни проблеми, проблеми с банките и др. са катализатор в продажбите на жилища, които са част от негативизма в продажбите на имоти.В много от случаите се продават ненужни имоти и бизнес имоти, поради преустановяване на дейност и фалит.

Сериозен знак за подобряване условията на жилищния пазар е активизиране на купувачите инвеститори. Това са хора със собствен бизнес или с високи позиции в сериозни компании. В този момент те виждат една печеливша възможност за покупка на качествен имот на най-добра цена. В някои от случаите тази аудитория хора купуват по-луксозни и просторни жилища, като същевременно продават основното си жилище до момента.Друга група купувачи се възползват от ниските цени на жилищата и изгодните лихви по кредити и така се сдобиват със своя мечтан дом.

Ситуацията в момента дава избор и възможност за покупка на жилище или бизнес имот , което след време ще бъде невъзможно. Наблюдава се и по-голямо спокойствие у купувачите по отношение на макроикономическата среда.Много агенции за недвижими имоти отчитат ръст при реалните сделки за покупка на жилище, но купувачите все още са малцинство на пазара.В Стара Загора през последната година се появиха доста стойностни имоти на ниски цени .В момента има възможност за закупуване на апартаменти и магазини в идеален център.

Част от евентуалните купувачи всъщност са любопитни клиенти, които обмислят покупка на жилище, но не бързат със сключването на сделката.Те проучват и анализират внимателно и задълбочено пазара, търсят ниски цени и най-добрата за тях локация.Тази стратегия не винаги е печеливша, защото качествения имот с добра локация бързо се продава и момента на инвестиция е загубен , благодарение на колебания и несигурност .Ценовите нива на жилищата се стабилизираха в сравнение с предходните години и прогнозата за евентуален бъдещ спад е възможна в умерени темпове

Агенция „ЗЕМЯ” прогнозира жилищния пазар да бъде динамичен до края на годината. Инвестицията в недвижим имот е добро и сигурно финансово решение.Значително голям брой сделки се извършват на базата на финансово кредитиране.Масово се търсят апартаменти и бизнес имоти, което е основен акцент в работата ни през следващите месеци. Агенция „ЗЕМЯ „ ще консултира своите клиенти с енергия и отдаденост, за осъществяване на успешна инвестиция в тяхната цел.

 

оферирай имот Изпрати своята оферта

Обявете имот за продажба или наем

 

Последни оферти

Продава УПИ за промишлено строителство, община град Стара Загора, кв. Голеш - 907 кв.м

Продава се УПИ за промишлено строителство от близо 1 дка в кв.Голеш. Парцела се намира в... добавена на 21.02.2024 в 10:25 ч.

Продава 2 - стаен апартамент, община град Стара Загора, Железник - център - 81 кв.м

Продава се 2+б в сграда ново строителство, в начален етап, на първи висок етаж. Общата площ на... добавена на 20.11.2023 в 10:34 ч.